Stalno predstavništvo RS pri zvezi NATO /Novice /
04.03.2011  

Stalni predstavnik RS pri zvezi NATO dr. Božo Cerar gostil delovno kosilo, ki se ga je kot častni gost udeležil predsednik Vlade Črne gore dr. Igor Lukšić

Bruselj, 3. marec 2011

Ob priložnosti prvega obiska novega predsednika Vlade Črne gore dr. Igorja Lukšića v Bruslju je 3. marca 2011 stalni predstavnik Slovenije pri zvezi NATO dr. Božo Cerar gostil delovno kosilo za stalne predstavnike zaveznic (v okviru vloge Slovenije kot kontaktnega veleposlaništva zveze NATO v Črni gori), ki se ga je dr. Lukšić udeležil kot častni gost.

Integracija Črne gore v EU in Nato predstavlja eno od osrednjih prioritet nove vlade. Črna gora se osredotoča na implementacijo prvega Letnega nacionalnega programa v okviru Akcijskega načrta za članstvo. Pri tem je bila izražena podpora zavezniških držav evro-atlantskim aspiracijam Črne gore in pripravljenost zaveznic Črni gori nuditi pomoč na tej poti.

Predsednik vlade dr. Lukšić se je v Bruslju srečal tudi z generalnim sekretarjem zveze NATO Rasmussenom, na EU strani pa s predsednikom Evropskega sveta Van Rompuyem, predsednikom Evropske komisije Barrosom, komisarjem za širitev Fülejem in predsednikom Vlade Belgije Latermom.