Stalno predstavništvo RS pri zvezi NATO /Novice /
17.06.2011  

Na sedežu Nata v Bruslju otvoritev razstave risb »Afganistanske sanje – skozi oči afganistanskih otrok«

Bruselj, 17. junija 2011 - Stalno predstavništvo RS pri Natu v Bruslju je v petek, 17. junija 2011, v okviru dogodkov v počastitev dvajsete obletnice samostojnosti Slovenije, organiziralo otvoritev razstave z naslovom »Afganistanske sanje – skozi oči afganistanskih otrok«, ki bo na ogled do konca meseca junija.

Stalni predstavnik RS pri zvezi NATO dr. Božo Cerar, veleposlanik Afganistana v Belgiji g. Homayoun Tandar in generalni sekretar zveze NATO g. Anders Fogh Rasmussen (foto NATO)

Razstava obsega risbe, ki so nastale v okviru projekta veleposlaništva RS v Iranu, ki je skupaj z nekaterimi drugimi mednarodnimi in regionalnimi partnerji pod pokroviteljstvom slovenskega Ministrstva za zunanje zadeve organiziralo likovne delavnice za otroke afganistanskih beguncev v Iranu in njihove sovrstnike v Afganistanu. Projekt je naletel na veliko zanimanje, saj je bilo ustvarjenih več kot 400 risb, izbrana dela pa so sedaj na ogled na sedežu Natu.

Razstavo so odprli stalni predstavnik RS pri Natu dr. Božo Cerar, generalni sekretar Nata Anders Fogh Rasmussen in veleposlanik Afganistana v Belgiji Homayoun Tandar. Otvoritve so se udeležili veleposlaniki zaveznic in ostalih držav, ki sodelujejo v operaciji ISAF, diplomatsko in vojaško osebje ter predstavniki Natovega sekretariata.

Stalni predstavnik dr. Cerar in generalni sekretar Rasmussen (foto NATO)