Stalno predstavništvo RS pri zvezi NATO /Novice /
18.03.2015  

Srečanje s srbskim zunanjim in obrambnim ministrom na zvezi NATO

Bruselj, 18. marca 2015 - Sedež zveze NATO sta danes obiskala srbski zunanji minister Ivica Dačić in obrambni minister Bratislav Gašić, ki sta se tudi sestala s člani Severnoatlantskega sveta. Srečanje je bilo namenjeno pregledu dosedanjega sodelovanja in izmenjavi mnenj o vrsti političnih in varnostnih vprašanj. Srbski zunanji minister ima namreč v letu 2015 tudi vlogo predsedujočega Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi.

Veleposlanik Andrej Benedejčič je na formalnem zasedanju izpostavil pomen, ki ga slovenska stran pripisuje nedavnemu sprejemu Individualnega partnerskega akcijskega načrta zveze NATO s Srbijo. Izpostavil je tudi dobro slovensko-srbsko sodelovanje na obrambnem in vojaškem področju ter v zvezi s tem izrazil upanje, da se bo Srbija v prihodnje pridružila NATO Centru odličnosti za gorsko bojevanje v Sloveniji.

Veleposlanik Benedejčič je prav tako pozdravil izjavo srbskega obrambnega ministra, da Srbija podpira evroatlantsko perspektivo Zahodnega Balkana, vključno s članstvom Črne gore v zvezi NATO.