Stalno predstavništvo RS pri zvezi NATO /Novice /
25.02.2015  

Veleposlanik Benedejčič sprejel novo črnogorsko veleposlanico pri zvezi NATO

Bruselj, 25. februarja 2015 – Stalni predstavnik Slovenije pri zvezi NATO, veleposlanik Andrej Benedejčič, je danes v prostorih slovenskega stalnega predstavništva sprejel novo veleposlanico Črne gore pri zvezi NATO Dragano Radulović.  Slednja je doslej opravljala funkcijo generalne direktorice za NATO in varnostno politiko na črnogorskem Ministrstvu za zunanje zadeve in evropsko integracijo.

V pogovoru sta sogovornika potrdila odlične bilateralne odnose med Slovenijo in Črno goro, ki jih je še dodatno utrdila aktivna vloga Slovenije kot kontaktnega veleposlaništva zveze NATO v Podgorici v štiriletnem obdobju od 2011 do 2014.  V tem času je bila znotraj Zavezništva sprejeta vrsta pomembnih odločitev glede Črne gore, vključno z lanskim začetkom usmerjenih in okrepljenih pogovorov.

 

Veleposlanik Benedejčič je v zvezi s tem zagotovil nadaljnjo slovensko podporo na črnogorski poti v zvezo NATO.  Slovenska stran je namreč prepričana, da bo njenim črnogorskim partnerjem pravočasno uspelo rešiti še preostala odprta vprašanja do letošnjega decembrskega srečanja zunanjih ministrov zveze NATO na katerem bo sprejeta odločitev o možnem povabilu Črni gori za vstop v Zavezništvo.